Kærlighedsbloggen

Do’s and don’ts ved online dating

Vi giver dig her vores bedste tips til at komme godt i gang med de første samtaler, så du i stedet kan bruge din energi på at forberede nogle fantastiske dates.

 1. Det vigtige førstehåndsindtryk.
  Få taget et profilbillede, der afspejler dig som person og viser at du hviler i dig selv og har det godt med dig selv. Det signalerer, at du tager dating seriøst, og at du gør en aktiv indsats for at finde kærligheden. Drop filtre og photoshop-redigerede profilbilleder.
  Hvis dit profilbillede stikker for meget ud i forhold til hvordan du ser ud i virkeligheden, kan din date kun blive skuffet, hvilket er et skidt førstehåndsindtryk.
  Netop førstehåndsindtrykket er et af de vigtigste øjeblikke, når du skal møde din date for første gang, så præsenter et realistisk billede af dig selv i din profil.Det kan være en god idé at få taget et billede, hvor du i vante rammer tydeligt viser hvilken sportsgren, du dyrker, eksempelvis under udstrækningen efter en frisk løbetur. Det, du helst ikke skal bruge, er et billede efter en tabt boksekamp eller et foto i dårlig kvalitet fra lokalavisen under en hovedstødsduel i en 2. divisionskamp i fodbold.
 1. Have is i maven.
  Når du støder på en profil, der ser bragende godt ud og som opfylder alle dine krav til den perfekte match, er der desværre stor sandsynlighed for at der er flere bejlere. Det kan derfor meget vel ske at du ikke får svar med det samme. Her er det vigtigt at bevare roen og håbet om tilbagemelding på chatten eller i din indbakke.Hvis ikke han eller hun lader høre fra sig efter nogle dage, kan du overveje at tage kontakt igen, for at være sikker på din første henvendelse er gået igennem, men giv det et par dage, før du skriver. Lad vær med at vente foran computeren, mens alle dine forestillinger kører rundt i hovedet på dig.
 1. Tænk på noget andet.
  Foretag dig gerne noget aktivt efter din første henvendelse, så du får det lidt på afstand og ”glemmer” at du har en potentiel samtale kørende. Derved får du den største positive overraskelseseffekt, når du pludselig ser at der er et svar.
  Det er denne begejstring og glæde over gensidig interesse, der skal give dig god energi og klarhed til at skrive et godt svar tilbage.
 1. Behersk dig.
  Lad være med at skrive til for mange på én gang. Hold dig til en eller to profiler ad gangen. Hvis du har for mange jern i ilden, er det svært at holde 100% styr på indholdet, såsom navne, sportsinteresser, kæledyr, uddannelse, arbejde mm, og det kan den anden person mærke.
  Hvis du begynder at være for ivrig og have gang i for mange samtaler, går det både ud over din nattesøvn, men også kvaliteten af det, du skriver, så du risikerer at blive afvist. For mange igangværende samtaler kan også resultere i at du bruger for mange kræfter og energi på den forkerte person.
 1. Vær åben overfor nye interesser.
  Lad være med at lade dig begrænse af ønskede interesser hos din date. Forskelligheden og forskellige fritidsinteresser/sportsgrene kan sagtens styrke chancen for et godt kommende forhold. Det kan godt være motorsport eller ridning ligger langt væk fra håndbold eller vandski, men der er altid fællestræk i alle sportsgrene, såsom konkurrencen, udholdenhed og træningen.
  Der åbner sig pludselig en hel masse ting at snakke om og erfaringer, der kan deles. Her lærer I hver især noget nyt om hinandens sportsgren(e). En racerkører kan helt sikkert finde interessante ligheder og forståelse hos en ride pige, og omvendt.
 2. Skriv et pænt afslag.
  Er du blevet kontaktet af en person, du ikke synes, at du matcher med af den ene eller anden årsag, så skriv altid et pænt afslag tilbage. Svar på samme høflige måde, som du ville, hvis vedkommende stod over for dig, eventuelt skriv at du allerede har en samtale kørende med en potentiel date. Får du et afslag tilbage, så lad være med at blive sur. I sidste ende handler det om kemi mellem to personer.

Kommentarer